Infoavond : Wat met de Kring in Lochristi ? ( Wij weten het op dit ogenblik niet, daarom vragen we het aan U )

Gepubliceerd op 27/04/2019 door Reinaert

Wat zal er met de Sint-Niklaaskring gebeuren?

 

Wij weten het op dit ogenblik niet, daarom vragen we het aan U

 

Ongetwijfeld zien jullie de werken op de site Lodejo opschieten. Dat betekent dat het jeugdhuis binnen afzienbare tijd de gebouwen van de Sint-Niklaaskring zal verlaten. De raad van bestuur heeft de koppen bij elkaar gestoken om te zien wat er daarna met de kring kan gebeuren. De restauratie van het huidige gebouw is financieel niet mogelijk. Het enige wat kan is in zee gaan met een projectontwikkelaar en een nieuwbouw zetten, waarvan een deel ter beschikking komt van de VZW. Maar dan moeten wij vanuit de VZW goed weten wat wij willen. Of beter gezegd, wat jullie in Lochristi willen.

 

We merken dat Sfeervelde (in Beervelde) en Hermeline (in Hijfte) voldoen aan een behoefte van de mensen ter plaatse. Onze vraag is of er ook in Lochristi nood is aan een dergelijk zaaltje met een capaciteit van 100 à 150 personen. In tegenstelling tot de deelgemeenten zijn er in Lochristi zelf heel wat mogelijkheden om te vergaderen. Misschien is dat voor jullie voldoende, maar misschien verlangen jullie naar een zaaltje dat een meerwaarde voor jullie kan betekenen, in die zin dat jullie meewerken aan het gestalte geven van het project en de verdere exploitatie. In dat geval willen we samen met jullie over een aantal vragen van gedachte wisselen:

  • welke capaciteit hebben jullie op het oog?
  • voor welke activiteiten willen jullie het zaaltje gebruiken? (Aangezien er boven het zaaltje appartementen zullen komen zijn niet alle activiteiten mogelijk).
  • hoeveel activiteiten schikken jullie te organiseren in het zaaltje in de loop van het jaar?
  • zijn er naast de eigenlijke vergaderzaal/ontmoetingsruimte (inclusief sanitair en berging) nog zaken die jullie belangrijk vinden?
  • willen jullie meehelpen in de exploitatie van het zaaltje?
  • willen jullie meewerken aan financiële activiteiten om de exploitatie draaiende te houden?
  • Andere vragen?

 

We raden jullie aan om eens naar onze website te surfen: vzw-reinaert.be. Daar zie je hoe er gewerkt wordt in Beervelde en Hijfte. We denken voor Lochristi op dezelfde manier te werken.

 

We nodigen je uit om met ons mee te denken

maandag 29 april om 20 uur in de kring zelf (Dekenijstraat 12)

 

 

 

Het bestuur van VZW Reinaert

Bjorn, Chris, Dirk, Erwin, Peter, Rob